Cum îți cumperi repede și eficient un televizor online de calitate la un preț pe măsura bugetului tău

Advertoriale (de , June 18, 2018)

Una dintre cele mai importante revoluții generate de apariția internetului este, după mulți dintre voi, posibilitatea de a comanda pe un site ca cel pe care citești acum acest articol un produs care să-ți fie livrat la ușă, în cel mai scurt timp posibil. Vrei, de pildă, să-ți cumperi un televizor online. Ei, bine, cum creezi magia prin care îți apare în casă un televizor comandat online, cu specificațiile potrivite, cu diagonala perfectă și culori asortate în intensitate cu ideile de design de pe pereții camerei în care îl vei instala?

Mai întâi de toate, trebuie să decizi cu ce buget te înhami la căutarea televizorului online. Asta ar trebui să fie simplu, tu știi cel mai bine cât a acumulat contul sau portofelul tău personal.

Pasul doi: gândește-te care sunt dorințele care te mână în căutarea televizorului ideal. Cât de mare să fie? Să fie cu LED, LCD sau plasmă? Varianta cu tub, doar pentru nostalgici, s-ar putea să o găsești mai greu, dar nu e imposibil! Apoi, ți-l dorești Smart TV, mereu conectat la internetul care ți-l va aduce acasă, sau nu? Să fie ultimul răcnet în modă sau poate fi mai modest? Să vină cu tehnologii speciale, cu efecte HDR*, True Colors și Smart Picture? La capitolul sunet, vom presupune că îl vrei stereo, ultra surround, de înaltă fidelitate, nimic mai prejos de atât.

*HDR, adică High Dynamic Range, pentru televizoare, nu e totuna cu HDR-ul de pe camera de smartphone, atenție. HDR pentru fotografii este o tehnică prin care sunt combinate mai multe imagini cu valori de expunere diferite, astfel încât să poată fi creată o singură imagine, cu o gamă dinamică mai mare. HDR pentru televizoare extinde contrastul acestora, dar și paleta de culori, astfel încât imaginile să arate mai apropiate de realitate. Am aflat toate aceste lucruri, cum altfel, pentru că eram în căutarea unui televizor online și pentru că e bine să fii cât mai bine documentat când te apuci de astfel de achiziții.

După ce bifezi aceste câteva caracteristici generale pe care noul tău televizor urmează să le aibă, le ordonezi în raport cu gama de prețuri în care se încadrează bugetul tău și selectezi mai multe modele „câștigătoare”.

Deși poate părea că cercetarea ta se apropie de final în punctul acesta, ei bine, trebuie să știi că acum urmează cel mai important pas de până acum: identificarea televizorului online potrivit, fără a-l atinge sau a-l vedea în realitate, pe baza review-urilor, comentariilor online, ba chiar și pe baza testelor filmate și postate pe internet de proprietari sau testeri anteriori.

Vei afla că produsele au plusuri și minusuri, că unele se potrivesc mai mult decât credeai cerințelor tale, în timp ce altele, poate inițial televizorul ideal pentru tine, se îndepărtează de dorințele exprimate. Sigur, ideal este să mergi pe raportul preț-calitate, iar această etapă în alegerea online a viitorului televizor este și cea mai relevantă îentru acest scop.

În fine, iei o decizie, îndeplinești următorii pași din formularul online, bifezi toate căsuțele necesare și, în maximum câteva zile, ai televizorul comandat online la ușă, nou-nouț, în perfectă stare de funcționare. Iar dacă ai îndeplinit atent toate etapele descrise mai sus, șansele să-l returnezi tind spre zero: știi ce ai ales, știi de ce ai ales așa, știi că nevoile tale cu privire la calitatea  imaginii și a sunetului, pe lângă conectivitate și alte criterii, sunt îndeplinite.

Iar cel mai frumos gest pe care-l poți face pentru următorul cumpărător online al televizorului respectiv – sau al altui televizor, de ce nu! – este să publici propriul review despre produs odată ce l-ai testat, cu bune, rele, plusuri, minusuri și orice altă informații relevante.


Tags: ,

Trackbacks

Leave a Trackback