5 moduri spectaculoase în care tehnologia te-a făcut mai rapid fără să îți dai seama

Advertoriale (de , June 8, 2018)

Nu de multe ori citim articole și analize care anunță cât de ineficienți am devenit din cauza tehnologiei. Petrecem mult timp pe rețelele de socializare, iar asta ne-ar face mai ineficienți la locul de muncă, cei mici stau toată ziua pe telefoane și tablete și uită să mai iasă din casă să se joace, interacțiunea are un paravan digital care mai mult ne îndepărtează, în loc să ne apropie. Tehnologia a oferit însă oportunități uriașe în ultimii 15 ani la nivel de mase. Gadgeturile sunt accesibile utilizatorilor, aplicațiile fac ca orice domeniu să se miște mai repede, serviciile online ne ajută să ne rezolvăm problemele mai ușor, iar toată această piață a deschis oportunitatea unor noi locuri de muncă și salarii atractive.

5 moduri spectaculoase în care tehnologia te-a făcut mai rapid fără să îți dai seama:

  1. Comunicarea generației fast-forward

Poate că stăm mult pe telefoane și tablete, dar acum putem comunica rapid, în interes de muncă și personal, cu persoane aflate la mare distanță. Pentru milioanele de români care și-au găsit o nouă casă în străinătate, discuțiile cu familia din țară se petrec folosind un video-call, în care bunicii își pot vedea nepoții cum cresc. Domenii de activitate precum presa beneficiază astăzi de rapiditatea de a transmite informația de pe teren în redacție, fie că vorbim de text, foto sau chiar fișiere video la calitate 4K. Comunicarea a devenit mai rapidă și chiar mai eficientă. Poate că îi lipsește romantismul anilor ‘80, dar același lucru am putea spune și despre trenul de mare viteză. Nu are aerul special al unui tren cu aburi. Dar măcar ajungi unde trebuie la timp.

  1. Transportul smart cu ajutorul tehnologiei

Și pentru că vorbim despre mijloace de transport, tehnologia a oferit soluții creative pentru nevoi de toate felurile de a ajunge din punctul A în punctul B. Hărțile online updatate cu situația din trafic în real-time și aplicațiile care îți arată cea mai rapidă rută cu mijloacele de transport în comun până la destinație reprezintă azi soluții aflate la îndemâna oricui are un telefon cu acces la internet. Mai mult, în zona de gadgeturi spectaculoase, un astfel de hoverboard ieftin poate fi oricând alternativa perfectă pentru a traversa un oraș aglomerat la oră de vârf, pentru a ajunge la muncă, mai ales că îți oferă o autonomie de distanță de 30 de kilometri, suficient de mult cât să stai fără griji.

  1. Din angajați, tinerii au reușit mai ușor să devină antreprenori

Domeniul IT a atras tineri inteligenți, creativi, cu spirit antreprenorial, care și-au început carierele cu propriile lor idei, dezvoltându-și afaceri îndrăznețe pe piață. Tehnologia le-a permis să-și promoveze mai ușor afacerile, prin advertising inteligent pe Google și Facebook, să strângă o comunitate importantă în jurul ideilor lor de business și să crească folosindu-se de ultimele inovații online.

  1. A îmbunătățit transferul de date

Pentru marile businessuri, dar și pentru persoanele private, tehnologia oferă acum posibilitatea de a stoca și transfera un volum uriaș de date foarte rapid și în condiții de securitate maximă. Dacă pentru un business putem vorbi despre informații despre clienți adunate în ani de sondare, la nivel individual vorbim despre lucruri simple, precum toate pozele de vacanță din ultimii 10 ani, care pot fi foarte ușor integrate într-o ramă digitală.

  1. A deschis oportunitatea educației de a trece la next-level

Nici sistemul de educație nu a rămas neatins de dezvoltarea tehnologică. În primul rând, a permis accesul multor persoane la informații la care altfel nu ar fi avut acces foarte ușor. Poți învăța acum de acasă un limbaj de programare, o limbă străină sau chiar să cânți la chitară. Ai pagini de Facebook, conturi de Youtube, aplicații, site-uri și comunități care te pot ajuta în orice domeniu.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Maria Savenko


Tags:

Trackbacks

Leave a Trackback