Axis Open Day 2018: Protecția datelor video, soluții de retail și alte demonstrații de tehnologie smart

Evenimente (de , May 15, 2018)

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a organizat în București Axis Open Day. Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul le oferă partenerilor Axis prilejul de a afla practic detalii despre cele mai avansate soluții de securitate, precum și posibilitatea de a testa cele mai noi produse.
Cu tema principală noile reguli de protecție a datelor la nivel european (GDPR – General Data Protection Regulation), evenimentul a atras peste 150 de participanți. Echipamentele de supraveghere video sunt folosite în general pentru a captura și înregistra imagini din care chipurile persoanelor pot fi recunoscute și, de aceea, cei care le folosesc administrează în esență date cu caracter personal. Axis Communications promovează utilizarea responsabilă a soluțiilor de securitate, motiv pentru care a dorit să se asigure că partenerii săi sunt la curent și pregătiți pentru schimbările legislative ce urmează a fi implementate.

Un subiect important pe agenda de discuții a fost integrarea, întrucât sistemele moderne de securitate nu mai sunt doar de supraveghere sau doar de detecție, ci integrează mai multe tipuri de echipamente și soluții fiind, astfel, mai flexibile, mai eficiente și mai ușor de implementat și folosit. În plus, de multe ori ele nici nu se mai rezumă doar la securitate, căci noile tehnologii au permis extinderea scenariilor de utilizare pentru camerele video de supraveghere cu conectare la rețea.

Piața de soluții complete de securitate, care implică de la camerele video de supraveghere până la platformele software asociate va crește puternic și anul acesta. Această creștere are loc pe fondul cererii ridicate din mai multe segmente de business unde există în desfășurare o multitudine de proiecte. Iar analiza video face diferența”, a declarat Bogdan Gavril, Sales Engineer & Trainer Axis Communications.
A fost dezbătut subiectul soluțiilor inteligente de analiză bazată pe imaginile furnizate de camerele de supraveghere – soluții tot mai avansate și utilizate în mediul retail pentru eficientizarea afacerii. Un exemplu de utilizare este pentru a culege date valoroase despre clienți și comportamentul lor, pe zone și intervale orare, date ce nu sunt stocate, ci doar interpretate de manageri pentru a lua deciziile corecte, cu impact asupra vânzărilor. Cu atenția îndreptată tot către mediul retail, au fost introduse în discuție soluțiile audio IP și importanța lor în dezvoltarea afacerilor cu ajutorul noilor tehnologii inteligente, capabile să stimuleze anumite reacții din partea clienților. În combinație cu soluțiile de analiză video, acestea pot fi utilizate cu succes pentru transmiterea de anunțuri programate și ad-hoc sau pentru selectarea unui conținut audio care să stimuleze un anumit tip de comportament la nivelul clienților.

Dacă până acum tehnologiile și produsele noastre erau gândite să acopere unele nevoi ale clientului final, acum punem la punct soluții care oferă mult mai multe beneficii, începând cu o reducere a costurilor totale asociate unei soluții complete. Pe de altă parte, încep să apară clienți finali interesați de performanțe, din diverse domenii, cum ar fi cel de securitate națională, sectorul public, aceștia din urmă fiind axați îndeosebi pe supravegherea stradală. Desigur, tendințele pieței sunt influențate și de venirea multinaționalelor din sectorul industrial, automotive, care mizează întotdeauna pe calitate”, a remarcat Marius Potorac-Roman, Key Account Manager Axis Communications.

De la retail inteligent până la orașe inteligente este un salt simplu, ce ține de amplitudine, tipul de echipament utilizat și scopul implementării. Iar portofoliul de produse AXIS este conceput astfel încât să acopere toate segmentele de piață. Soluțiile oferite prin parteneri au rolul de a asigura de la simpla supraveghere video a zonelor aglomerate, până la supravegherea în mijloacele de transport în comun, supravegherea zonelor industriale cu risc ridicat sau recunoașterea numerelor de înmatriculare în trafic și a căilor de acces.


Tags: , ,

Trackbacks

Leave a Trackback