SAS Analytics Day

Evenimente (de , April 2, 2018)

În 29 martie 2018, roadshow-ul european SAS Analytics Day a ajuns și la București.

Odată cu creșterea puterii de calcul și cu conectivitatea ubicuă și disponibilă la viteze din ce în ce mai mari, a crescut si volumul de date accesibil tot mai multor companii. Datele sunt disponibile, vorbim din ce în ce mai des despre Big Data, întrebarea care se pune este ce anume facem cu ele? Cum le prelucrăm astfel încât să extragem esența, astfel încât să putem trage concluzii valide de business, care să ducă la creșterea eficienței, a productivității, la o organizare mai bună și nu în ultimul rând la creșterea profitului? Cum ne mișcăm în acest mediu economic tot mai complex, mai divers și mai schimbător?

Aceasta este zona în care expertiza SAS este recunoscută de multă vreme și în care compania oferă soluții și instrumente, de fapt o întreagă platformă pentru “analytics economy”, expresie care pe scurt ar putea fi explicată ca fiind “administrarea eficientă a resurselor de date”.

Fie că vorbim despre implementarea de soluții de inteligență artificială, de îmbunătățirea lanțului de aprovizionare, de conformarea la normele GDPR sau de o mai bună înțelegere a comportamentului și nevoilor clienților, analiza datelor este esențială pentru succes și pentru luarea de decizii strategice și tactice.

În cadrul conferinței au susținut prezentări:

Stefan Baciu, Country Leader SAS România, în deschiderea conferinței;

Alex Kwiatkowski, Sr Industry Consultant, Financial Services & Government, SAS, care a vorbit despre modul în care AI (inteligența artificială) ne va schimba viețile;

Konstantinos Mpahas, Presales Manager Greece & Eastern Europe, SAS, care a vorbit despre modul în care îți poți căuta “Paradisul”, utilizând Machine Learning pentru a afla care este cel mai potrivit oraș în care să trăiești. Comparând 148.233 orașe, din 193 de țări, pe baza a 5 milioane de “data points” din 1.124 de surse de date diferite, din analiza SAS reiese că cel mai bun oraș în care să trăim ar fi West Perth din Australia;

Foarte interesante și binevenite au fost și studiile de caz prezentate de companii care au implementat soluțiile din platforma SAS Analytics în regiune:

Nancy Zachariadou, Manager Voice of the Customer, Piraeus Bank;

Catalin Popescu, Director of Engineering, Honeywell Connected Vehicles;

Nikos Maroulianakis, Head of Enterprise Data Management & Infrastructure, Interamerican;

Ozcan Cavus, PMO, Architecture and Business Intelligence Group Manager, Enerjisa.


Tags: , ,

Trackbacks

Leave a Trackback