Samsung aduce un cinematograf fără proiector și ecran

Advertoriale (de , April 16, 2018)

În sala 5 a cinematografului Arena din Zurich nu există nici proiector, nici ecran. Filmele se rulează pe o suprafață LED care are dimensiunile: lungime x înălțime de 10,3 m x 5,4 m. Este un ecran 3D cinema LED de brand Samsung. Această companie coreeană a realizat acest ecran 3D cinema LED și l-a instalat în Elveția, la cinematograful din orașul Zurich. Este primul ecran LED introdus în Europa. Filmele sunt rulate pe suprafața LED care are un design modular.

Coreenii sunt foarte buni în tehnologia LED-urilor, iar acest lucru este evident și în ceea ce privește dezvoltarea acestui ecran cu LED-uri pentru cinema. Potrivit specialiștilor coreeni primele două astfel de ecrane au fost instalate în Bangkok în Thailanda și Seoul în Coreea de Sud. Dacă ne referim la Europa, Elveția este cea care s-a bucurat prima dată de un cinematograf ce are ecran 3D LED.

Un astfel de ecran cu LED-uri este cu siguranță superior unui ecran cinematografic 3D standard, are rezoluția foarte mare (de 4K, 4096 pixeli x 2160 pixeli) și calitatea imaginii excepțională. În ceea ce privește luminozitatea, nivelul acesteia este de aproape 10 ori mai mare decât luminozitatea oferită de proiectoare, reflectată pe ecran la un cinematograf convențional. Se pretează perfect pentru filmele 2D dar și 3D. Culorile sunt perfecte, negrul este intens, iar albul imaculat.

Este certificat ca fiind parte integrantă a tehnologiei HDR și considerat primul ecran cinematografic Digital Cinema Initiatives. Imaginea este chiar mai bună decât cea de la televizoarele ultra-moderne care au rezoluția de 4K cu HDR. Rezoluția 4K se referă la densitatea pixelilor. Cu cât sunt mai mulți pixeli cu atât se pot observa mai multe detalii, chiar și cele minuscule. Imaginează-ți cum se vede un film 2D sau 3D pe un ecran 3D cinema LED (îți poți da seama și din foto).

Iată care sunt diferențele din punct de vedere al standardului de rezoluție:

  • La ecranul cu LED-uri rezoluția este de 4K de 4096 pixeli x 2160 pixeli.
  • La ultra HD UHD 4K este de 3840 pixeli x 2160 pixeli.
  • La Full HD este de 1920 pixeli x 1080 pixeli.
  • La HD Ready este de 1280 pixeli x 720 pixeli.

Cei care vor să trăiască o astfel de experiență captivantă de vizionare și să se bucure de calitatea imaginii oferită de filme pe un ecran 3D cinema LED trebuie să facă o călătorie până în Elveția la Zurich. Sunt persoane care deja și-au satisfăcut curiozitatea și au fost impresionate de calitatea extraordinară a imaginii, de rezoluția excelentă, de precizia și intensitatea culorilor. De asemenea și calitatea audio este foarte bună ceea ce face să te simți uimitor atunci când urmărești un film 2D sau 3D. Spre deosebire de un cinematograf standard, vizionarea filmelor pe un ecran 3D cinema LED este mai vibrantă pentru că personajele arată exact ca în viața reală. Imaginea perfect realistă, completată de performanța audio, te cuceresc din primul moment, nu ai cum să nu fii încântat de o astfel de tehnologie de ultimă generație.

Dacă ai un asemenea cinematograf în oraș la care poți vedea filmele cu o calitate a imaginii nedistorsionată, cu siguranță îți dorești să-l frecventezi ori de câte ori ai posibilitatea. Până atunci te poți bucura de gadget-uri mai simple, care există pe piață. Acum poți avea propriul cinema 3D acasă cu o pereche de ochelari realitate virtuală iUni. Acest accesoriu este perfect pentru telefon în VR, Android, iOS, poate crea efecte video 3D.

Alte gadget-uri foarte apreciate de oameni în ultimii anii sunt videoproiectoarele. Acestea erau folosite îndeosebi în sfera academică, profesională, pentru proiecția largă a imaginilor, schițelor, textelor și a unor video. Se instalau destul de ușor, erau fixate de perete sau de tavan. În prezent sunt utilizate și acasă de către persoanele care doresc să aibă un home cinema la locuința personală. Un produs de nouă generație BenQ 3D TH530 este un dispozitiv performant, are rezoluția de 1920 pixeli x 1080 pixeli. Calitatea video este destul de bună, iar sunetul este redat cu sau fără boxe atașate.

Când alegi un videoproiector trebuie să ții cont de anumite criterii: dimensiunea imaginii proiectate, raza maximă de redare a imaginii, rezoluție în pixeli (un număr de pixeli mai ridicat va reda o imagine de calitate mai bună), contrastul de culori, puterea luminii, durata de viață a lămpii sau numărul de ore de utilizare a acesteia, modelul. Cele mai bune videoproiectoare sunt oferite de Samsung.

Compania coreeană Samsung are și alte planuri pentru următorii ani. Se pare că ambiția lor nu are margini. Își doresc să capteze 10% din piața cinematografică globală până în anul 2020. Inventarea cinematografului fără proiector este un eveniment important în istoria cinematografică.

Marele inventator al proiectorului, camerei de filmat, al fonografului și becului electric a fost Thomas Edison. El a inventat proiectorul în anul 1894. La acea vreme a fost supranumit ,,Vrăjitorul din Menlo Parkˮ.

Trebuie să spunem și de inventatorii primului aparat de filmat, de cei care au creat primul aparat de proiecție cinematografică și anume de frații Lumière. Auguste Lumière și Louis Lumière sunt fiii proprietarului unei uzine de aparate de fotografiat, pe nume Antoine Lumière.

În anul 1838, fizicianul și omul de știință englez Sir Charles Wheatstone a descoperit pentru prima dată primul instrument de vizualizare 3D. Deci am putea spune că principiul 3D a existat încă de pe atunci.


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback