UiPath obține o finanţare de 153 milioane $ pentru „angajaţi digitali”

Evenimente (de , March 11, 2018)

În urma acestei noi runde de investiţii, compania atinge o evaluare de peste 1,1 miliarde $, devenind primul „unicorn” românesc.

Înfiinţată în 2015 în România, UiPath este la ora actuală o companie internațională cu prezență pe patru continente și cu 590 de angajați în 14 țări, deținând platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai largă adoptare globală.

Platforma de Enterprise RPA a UiPath este utilizată de peste 700 de clienți corporate și agenții guvernamentale, pentru a implementa roboți software rapid și corect, crescând performanța organizației, securitatea și gradul de conformitate, dar și satisfacția angajaților. Cu o comunitate dinamică de peste 120.000 developeri în întreaga lume, UiPath conduce revoluția digitală a companiilor.

După un an cu o creștere record, UiPath a anunţat pe 6 martie la sediul companiei din Bucureşti obţinerea unei finanțări Seria B de 153 milioane de dolari. Runda de investiție este condusă de Accel – investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

Lansată în 2015, compania UiPath a devenit în scurt timp platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rată de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul și implementarea rapidă a roboților (angajați digitali) care emulează și execută perfect procese repetitive, crescând productivitatea afacerii, asigurând un grad ridicat de conformitate și îmbunătățind serviciul pentru clienți atât în operațiunile de back-office, cât și în front-office.

În 2017, compania şi-a mutat sediul central în New York City, prezența UiPath extinzându-se în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia. Portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700, iar venitul anual recurent a crescut de opt ori față de anul anterior. Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group.

UiPath a cultivat o comunitate globală de peste 120.000 de developeri, beneficiari ai filosofiei companiei de a democratiza RPA prin acces online gratuit la software și prin oferta de cursuri și certificare avansată din cadrul UiPath Academy.

Noua finanțare va fi folosită pentru a accelera evoluția produsului, în particular în inovații care integrează Machine Learning (ML) și alți algoritmi de Inteligență Artificială (AI) în operațiunile digitale ale clienților companiei. UiPath își va continua, de asemenea, expansiunea globală cu birouri noi în Amsterdam, Houston, München, Paris, Seoul și Washington D.C. în acest trimestru. Compania are acum peste 590 de angajați în 14 țări.

Accel a condus ambele runde de finațare, iar Rich Wong – partener în Accel – se va alătura board-ului de conducere al companiei, alături de Luciana Lixandru, alt partner Accel, aflată deja în board.

Când l-am întânit prima dată pe Daniel, am fost inspirată de viziunea lui de a folosi RPA în transformarea digitală și de focusul lui pe a construi un produs premium în acest spațiu. UiPath se bucura deja de interes manifest pentru produsul său de software și vindea unor companii blue chip de peste tot din lume, inclusiv din SUA. De când am investit în 2017, cererea din partea clienților noi și existenți s-a accelerat, rezultând într-o creștere fenomenală a companiei. Suntem încântați să reinvestim și să continuăm să sprijinim această companie ambițioasă”, a declarat Luciana Lixandru, Partner Accel.

CapitalG, a cărui participare reprezintă un sprijin substanțial pentru capabilitățile tehnice ale UiPath, oferă oportunitatea de a lucra cu consilierii pe tehnologie ai Google pentru a avansa abilitățile de AI și Machine Learning (ML). Kleiner Perkins reprezintă un alt sprijin din partea unei firme de top de venture capital și va furniza experiență și mentorat pentru creșterea accelerată a UiPath.

Sunt încântat să avem niște investitori atât de puternici care sprijină UiPath și sunt în mod special recunoscător suportului continuu din partea Accel”, a declarat Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath. „RPA se dovedește a fi o tehnologie fără rival în procesele de transformare digitală, îmbunătățind performanța companiilor incredibil de repede. După o creștere spectaculoasă în 2017, este clar acum că fiecare organizație din lume poate beneficia semnificativ din implementarea RPA. Datorită angajamentului substanțial din partea finanțatorilor Accel, CapitalG și Kleiner Perkins, suntem și mai determinați să accelerăm livrarea de inteligență artificială (AI) prin platforma UiPath, ceea ce va ajuta organizațiile și angajații să devină mai sofisticați în tot ceea ce fac”.


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback