Recordul Elveției în conștientizare!

Focus (de , January 11, 2018)

Conștientizarea copiilor și adulților: după recordul UE (1059 de copii) stabilit cu ziua gratuită de prevenție (13 septembrie) realizată în cadrul congresului „Cybersecurity-Romania” ediția a 6-a de către Swiss Webacademy împreună cu Poliția Română, Inspectoratul Școlar Sibiu și în colaborare cu Telekom, a fost rândul Elveției să stabilească un record, odată cu ziua gratuită de prevenție (6 decembrie) realizată în cadrul premierei congresului „Cybersecurity-Switzerland” de către Swiss Webacademy împreună cu Police du Jura, Police de Geneve, Ville de Porrentruy și în colaborare cu UBS și UPC…

440 adolescenți (18 clase complete ale liceului orașului) și profesorii lor au luat parte la 2 sedințe de 90 de minute de conștientizare – cu celebrul concurs de întrebări la sfârșitul prezentărilor asupra riscurilor ținute de către Poliția din Jura, Daniela Chrzanovski și de către un invitat cu totul special, Pierre-Alain Dard, Director Brigada Minorilor din Geneva, orașul multicultural unde toate noile tendințe și riscuri din mediile sociale se vând în timp real în rândul tinerilor.

Seara, la 19:30, au venit nu mai puțin de 115 adulți, printre care 27 CEO de IMM-uri și 28 de administratori IT din sectorul public, să beneficieze de o conferință dedicată problematicilor observate în 2017 și soluțiilor de bază de luat. După alocuțiunea inaugurală a lui Pierre- Arnauld Fueg, Primarul orașului Porrentruy, prezentările au fost ținute în tandem de către Francisco Arenas, Manager UPC Business Solutions Elveția Francofonă și Laurent Chrzanovski. Cu mare surprindere, cele 90 de minute de prezentări au dat naștere unei sesiuni Q&A de. peste 50 de minute. Acest moment confirmă inițiativa noastră și arată clar, în ceea ce privește Elveția, că adulții sunt extrem de dornici de a afla mai multe despre tematică, despre ce se întâmplă, și despre ce pot să facă pentru a se proteja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Material publicat în Cybersecurity Trends, nr. 4/2017

Tags: ,

Trackbacks

Leave a Trackback