Marketing afiliat in Social Media

Advertoriale (de , January 10, 2018)

Retelele de social media joaca un foarte important rol in viata omului modern. Nivelul de interactiune din mediul digital evidentiaza nevoia reala a omului de a stabili punti de comunicare cu cei din jurul lor. Pentru afiliati, retele de socializare sunt niste oportunitati care trebuie exploatate cat mai bine.

Posibilitatea realizarii de profit cu un minim de investitii este dublata de faptul ca retele de social media ofera si avantajul de a face acest lucru intr-un mod distractiv. Pornind de la cercul de cunostinte, ramificatiile canalelor de social media permit atingerea unor nivele de interactiune la nivel mondial. Asa ca, de ce n-ai profita la maxim de acest avantaje aflate la indemana ta?

Cum sa-ti cresti profitul cu ajutorul retelelor de social media!

Traficul este o latura foarte importanta a activitatii tale. Ai nevoie de o rata de conversie cat mai buna pentru a pune in valoare cat mai bine traficul de care te bucuri. Gandeste-te ca pe retelele de socializare vei obtine unul dintre cele mai bune niveluri de trafic (de la familie, prieteni si cei care ii urmaresc pe acestia si distribuie linkurile tale).  Iata ce trebuie sa faci pentru a transforma toate aceste avantaje in profit:

  • Creeaza un un link de redirectionare catre afiliat – mai bine decat sa integrezi un link neprelucrat si fara valoare catre pagina ta de pe reateaua de social media (pe care foarte putine persoane vor fi interesate sa-l acceseze), mai bine creeaza si insereaza un link de redirectionare care sa-l conduca pe vizitator catre site-ul adevertiserului.
  • Creeaza continut de calitate – este o regula universal valabila, indiferent ca este vorba despre blog, site sau pagina de social media. Continutul de calitate atrage vizitatorii, ceea ce rezulta intr-un trafic crescut si posibilitati mai multe de redirectionare prin linkurile tale de afiliat. Poti concepe acest continut sub forma de postare (pe blog sau pagina de social media), Podcast, videoclip pe YouTube sau ebook.
  • Asigura-te ca plasezi imagini ale produsului pe care il promovezi – o imagine valoareaza cat o mie de cuvinte, asa ca nu uita sa inserezi imagini ale produsului pentru un impact vizual cat mai bun. Fie plasezi direct imaginea, fie alegi sa postezi un link catre imaginea produsului pentru a creste sansele de realizarea unui vanzari.
  • Nu uita de lista de emaiuluri de pe conexiunile din paginile tale de social media – creeaza si dezvolta aceasta lista! Aminteste-ti ca si platformele de social media indeplinesc propriul rol de canale de promovare si publicitate, asa ca nu risca foarte mult, facandu-le concurenta. Vei putea fi banat, ceea ce iti va reduce numarul de posibilitati de dezvoltare a unei afaceri infloritoare din marketingul afiliat. Mai bine, creeaza si dezvolta o lista cu emailuri din aceste pagini de social media (contacte si conexiuni) si expediaza-le acestora, prin email, linkurile tale de afiliat.
  • Promoveaza numai acele produse care sunt de calitate superioara si sunt reale – clientii nu cauta doar cel mai ieftin produs, ci un produs care sa le implineasca asteptarile. De aceea, un bun de calitate superioara are sanse mai mari sa fie achizitionat, mai ales atunci cand stii cum sa-l prezinti. Ofera astfel de produse care sa se pozitioneze cat mai bine in topul preferintelor clientilor si vei avea parte de castiguri solide.
  • Foloseste-te de avantajele oferite de catre emailurile cu auto-raspuns – astfel de instrumente cu auto-raspuns (unul dintre cele mai utile este Aweber) iti ofera numeroase beneficii atunci cand esti afiliat. Poti seta numarul de emiluri care pot fi transmise clientilor, frecventa trimiterii si multe alte configurari. In acest mod vei pute expedia materiale de studio si diverse cursuri gratuite, astfel incat contactele tale sa fie tot timpul informate. Astfel, sansele ca acestia sa acceseze linkurile de afilit vor creste.

Strategiile prezentate anterior sunt modalitati excelente de a-ti creste baza de date cu clienti, utilizand canalele de social media. Utilizate intr-un mod inteligent, multe dintre aceste strategii pot genera lead-uri si vanzari in urma folosirii linkurile tale de afiliat. Nu uita ca aceste retele de socializare sunt adevarate mine de aur pentru afiliatii care stiu cum sa le puna in valoare!

Sursa: LeadMagnet


Tags: , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback