Setrio – soluții complete de administrare în domeniul sănătății

Featured, Interviuri (de , December 4, 2017)

Interviu cu Marius Ciupercă, Director General, Setrio Soft

Cum aţi caracteriza profilul de piaţă al companiei Setrio? De ce ați ales sănătatea ca principal domeniu?

Am fondat compania Setrio Soft în 2004, având la acel moment o experiență de câțiva ani în domeniul IT, în cadrul unuia dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România. Având competențe în acest sector am remarcat faptul că exista încă de atunci o nevoie de eficientizare și optimizare a activității, prin intermediul tehnologiei moderne. Setrio Soft este o companie dezvoltatoare de aplicatii software în domeniul sănătații, iar soluțiile IT create de specialiștii Setrio se adresează farmaciilor, medicilor, dar și depozitelor și distribuitorilor, urmărind o abordare flexibilă și orientată spre nevoile  clienților noștri.

În ultimii 13 ani, piața soluțiilor IT pentru domeniile farmaceutic și medical a adus în mod constant noi provocări, raportate atât la schimbările legislative frecvente, dar și la faptul că vorbim despre medici sau farmaciști, care deja sunt familiarizați cu tehnologia din viața personală și își doresc să aibă un control mai bun asupra informațiilor cu care lucrează zi de zi.

Care sunt principalii diferenţiatori pe care îi aveţi faţă de alţi competitori?

Compania Setrio Soft respectă fiecare partener sau client, se asigură că îi oferă protecție și încredere din punct de vedere al solutiilor software, oferă soluții mature, dar și dezvoltări de personalizare optime, flexibile oricând este nevoie. Aplicațiile Setrio sunt făcute  împreună cu specialiști din fiecare domeniu: medical, farmaceutic, contabilitate, logistică, vânzări, achiziții, marketing și resurse umane. De asemenea, aplicațiile Setrio sunt gândite și în beneficiul pacienților, astfel încât aceștia să beneficieze de programare rapidă pentru consultații și investigații clinice, să se elimine erorile în prescrierea tratamentelor, să se centralizeze informațiile medicale pentru o analiză mai bună și mai rapidă a stării de sănătate pentru un diagnostic corect, al acestora.

Cărei categorii de clienţi vă adresaţi, care este profilul unui client tipic şi ce arie geografică acoperiţi?

Oferim la nivel național clienților dar și clienților clienților noștri produse și servicii dedicate și integrate care acoperă nevoile tehnologice din domeniul sănătății. Asigurăm profesioniștilor din acest domeniu, medici și farmaciști, precum și responsabililor din depozitele farmaceutice acces inteligent la tehnologie și competențe tehnice. Prin sisteme de gestiune și interpretare a datelor, oferim suport optim de infrastructură, servicii de consultanță și asistență pentru afaceri profitabile. Referitor la aria geografică, potențial de dezvoltare există la nivel național – suntem prezenți prin reprezentanți locali în toate județele țării. De asemenea, în toate zonele țării sunt prezente lanțuri regionale de farmacii care doresc să se dezvolte și pentru care Setrio Soft oferă soluția ce le poate susține în creșterea businessului prin tehnologie. Pe orice segment de produse există potențial la nivel național: de exemplu, implementarea soluției GoPharma este posibilă pentru toate depozitele de produse farmaceutice.

Principalele aplicații software pe care le oferiți sunt BizPharma, GoPharma, BizMedica, BizDepozit. Cui se adresează fiecare și ce probleme rezolvă?

GoPharma este primul marketplace online din România care funcţionează 24 de ore din 24 şi conectează în timp real farmaciile cu distribuitorii și cu producătorii de medicamente. Aceștia accesează platforma pentru a publica lista de produse şi ofertele, campaniile de marketing şi informaţiile de interes pentru clienţi, în timp ce farmaciile emit comenzi şi urmăresc statusul livrărilor. Dupa un an de la lansare, GoPharma a avut peste 3.000 de farmacii (puncte de lucru) active în platformă și peste 100.000 de comenzi înregistrate.

Soluția BizPharma este utilizată de mai bine de 12 ani în farmacii din toată țara și este acreditată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Acest sistem de gestiune pentru farmacie  este utilizat zilnic de peste 12.000 de utilizatori în 2000 de puncte de lucru din țară, asigurând vânzarea continuă chiar și în timpul inventarului și sprijinind creșterea câștigurilor prin module ce optimizează fiecare interacțiune cu pacienții.

BizMedica este cel mai avansat software dedicat clinicilor de specialitate care își desfășoară activitatea cu practică exclusiv privată sau mixtă (privat și în contract cu CJAS).
Cu BizMedica, medicii își pot gestiona toate activitățile și pot avea acces la date oricând, de oriunde s-ar afla și de pe orice dispozitiv cu acces la Internet. BizMedica oferă utilizatorilor oportunitatea de a accesa istoricul medical al pacientului și formularele medicale, de a gestiona simplu și rapid relația cu firmele colaboratoare și companiile de asigurări private. Mai mult, medicii pot vizualiza în timp real programările proprii pe telefon înainte de a ajunge la clinica. Pot fi trimise sms-uri către pacienți pentru a le reaminti data și ora programării.

BizDepozit simplifică și eficientizează fluxurile de lucru, asigurând realizarea automată a raportărilor pentru depozitele de medicamente, către Agenția Națională a Medicamentului și către Ministerul Sănătății (conform OMS 1345/2016). Cu ajutorul BizDepozit se maximizează spațiul de depozitare prin utilizarea sistemului WMS de organizare electronică a depozitului și a sugestiei de depozitare, se generează automat facturile pe baza ordinului de culegere, în funcție de particularitățile de transportare și facturare reglementate sau impuse de client. De asemenea, se poate crește volumul de marfă livrat prin utilizarea resurselor (personal, spațiu, echipamente) la performanțe ridicate și se pot particulariza discounturile în funcție de tipologiile și creditele clienților.

  • Care sunt cele mai complexe proiecte implementate şi aflate în exploatare?

– BizMedica Clinica este aplicația care și-a deschis aripile în 2017 cu dezvoltări speciale, ce asigură conectivitate între participanții la actul medical (medici și pacienți) prin comunicarea imediată între preferințele de programare ale pacienților și agenda medicilor sau între dispozitive mobile – programări online și recepție. Tot anul acesta am dezvoltat un modul de trimitere de SMS-uri care permite o interacțiune eficientă între medici și pacienți, prin intermediul aplicației. Suplimentar, BizMedica Clinica oferă managementului oricărei clinici rapoarte customizate care asigură o imagine clară asupra încărcării activității din clinică, dar și asupra profilului pacienților pentru orice perioadă de timp. Implicit, rapoartele de management din BizMedica ajută în setarea unor strategii clare de dezvoltare a activității din clinică – pentru că asigură o granularitate a informației pe tot felul de informații (încărcare pe resurse, tipuri de pacienți și de servicii asigurate, relația cu furnizorii și partenerii etc).

  • Care au fost principalele realizări din 2017?  

Lansarea BizMedica Clinica, creșterea GoPharma la nici doi ani de activitate (mult mai multe comenzi și farmacii înregistrate în platformă), câștigarea de clienți noi, lanțuri de farmacii regionale și nationale

  • Ce vă propuneţi pentru perioada următoare, atât din punct de vedere al dezvoltării business-ului, cât şi din punct de vedere al implementării unor noi tehnologii?

Setrio se dedică pacienților si jucătorilor din industria de sănătate prin dezvoltarea de aplicații care să ajute cu adevărat beneficiarul final. Astfel, cu ajutorul tehnologiei și digitalizării, pentru 2018 ne propunem aplicații mobile care să ajute pacienții să găsească cea mai apropiată farmacie sau cea mai apropiată clinică medicală, precum și dezvoltarea de module în aplicațiile farmaciilor în așa fel încât relația cu pacientul să câștige mai  mult în calitatea timpului alocat – farmaciștii vor beneficia de sprijinul automatizării comenzilor sau al accesării informației din depozit, în așa fel încât vor putea oferi mai mult timp consilierii pacienților.


Tags:

Trackbacks

Leave a Trackback