Dell EMC extinde tehnologia open networking pentru gestionarea transformării digitale

Ştiri (de , October 9, 2017)
 • Noul switch S4200 – Open Networking de tip 10/100GbE descătuşează noi capabilităţi de rutare date în centrele de date

 • Portofoliul extins va accelera adopţia nivelului 25GbE în centre de date în zona de reţea şi cea de procesare date

 • Noul sistem de operare OS10 Enterprise Edition simplifică generarea de medii de lucru şi automatizează operaţiuni pentru cloud-ul privat, infrastructuri hiperconvergente şi medii de stocare date definite software

 • Accelerarea adopţiei SD-WAN pentru medii Enterprise şi Service Provider cu o nouă gamă de noduri de reţea Ready Nodes cu software de la Silver Peak, VeloCloud şi Versa Networks

Dell EMC a extins iniţiativa Open Networking prin noi opţiuni, servicii şi capabilităţi de implementare de infrastructură de ultimă generaţie pentru a ajuta clienţii să gestioneze cererile în creştere de putere a reţelei care rezultă din transformările digitale.

Conform firmei de cercetare International Data Corporation (IDC), până în 2020 circa 50% din firmele incluse în Global 2000 vor constata că majoritatea afacerii depinde de abilitatea firmei de a crea produse, servicii şi experienţe îmbunătățite digital, ca răspuns la evoluţia aşteptărilor consumatorilor.

“Transformarea operaţiunilor IT pentru a impulsiona inovaţia reprezintă un element fundamental al eforturilor mai largi de transformare digitală care se petrec la nivelul organizațiilor şi al furnizorilor de servicii”, a spus Tom Burns, senior vice president, Networking, Enterprise Infrastructure and Service Provider Solutions. “Soluţiile noastre Open Networking şi Ready Nodes ţintesc accelerarea transformării, îmbunătăţirea agilităţii, scăderea costurilor şi activarea de noi servicii şi aplicaţii”.

Dell EMC S4200-ON- Creşterea performanţei Top-of-Rack şi aducerea iniţiativei Open Networking la nivelul aplicaţiilor Data Center Interconnect

Noul switch Dell EMC S4200-ON poate integra componente disponibile pe piață (merchant silicon) pentru a propune o platformă de comutare date de ultimă generaţie, tip 10/100GbE, pentru centre de date construită special pentru instalare la nivelul aplicaţiilor top-of-rack (ToR) şi Data Center Interconnect, o zonă istoric rezervată unor soluţii proprietare de rutare date. Switch-ul Dell EMC S4200-ON furnizează:

 • Buffere de 500 de ori mai mari decât platformele standard de comutare Dell EMC 10/100GbE, care impulsionează traficul şi performanţa aplicaţiilor distribuite, ceea ce face echipamentul ideal pentru medii virtualizate
 • Tabele de funcţionare de 15 ori mai mari decât în cazul platformelor standard de comutare date Dell EMC 10/100GbE pentru uz în cazul aplicaţiilor Data Center Interconnect şi al celor de tip full routing
 • Creştere de până la 10 ori a performanţelor pentru medii Big Data prin comparaţie cu platformele standard Dell EMC ToR
 • Economii de costuri de două-trei ori mai mari pentru aplicaţiile interconectate prin comparaţie cu platformele proprietare de rutare pe arie largă

“Segmentele de piaţă au intrat în zona unor fenomene disruptive deoarece siliciul a ajuns acum la fel de bine cotat faţă de ASIC-urile personalizate în toate straturile operaţionale ale reţelei”, a spus Alan Weckel, fondator şi analist principal, 650 Group. “E foarte clar că următoarea mare bătălie în zona de reţea se va da la nivelul nucleului centrului de date între vendorii de switch-uri tradiţionale şi soluţii de rutare date, atât la nivel de sistem cât şi la nivel de materiale componente.”

Accelerarea adopţiei nivelului 25GbE în centre de date

Eforturile de transformare digitală ale organizațiilor şi furnizorilor de servicii se bazează pe progresele reţelelor pentru sprijinirea adopţiei rapide de tehnologii noi în vederea creşterii cerinţelor de performanţe şi a tipurilor de aplicaţii. Noile reţele de generaţie următoare 25GbE sunt proiectate ca să satisfacă aceste cerinţe de reţelistică şi procesare date în continuă creştere de nevoi de performanţe. Dell EMC oferă două modalităţi de actualizare pentru adaptarea cea mai potrivită la programele de adopţie 25GbE ale clienţilor:

 • Prima cale de actualizare fructifică noul switch Dell EMC Networking S5048 25/100 GbE şi este destinată clienţilor care caută să-şi extindă actualele medii 10GbE, și, în acelaşi timp, dispun de capabilitatea încorporată de a trece la 25GbE atunci când va dicta nevoia de performanţă. Clienţii actualizează pur şi simplu NIC-urile în serviciu de la 10GbE la 25GbE când sunt gata sau trec la servere de performanţă mai mare cu capabilităţi native 25GbE şi apoi se conectează la switch-ul 25GbE-ready S5048.
 • A doua cale este menită clienţilor care caută performanţe maxime de procesare date şi reţea. Combină serverele Dell EMC PowerEdge 14G servers, NIC-urie 25GbE şi recent lansatul switch S5148 bazat pe OS 10. În timp ce rămâne compatibil cu medii 10GbE, switch-ul S5148, combinat cu sistemul de operare OS10 Enterprise Edition oferă un mediu de ultimă generaţie şi capabilităţi de automatizare pentru medii de cloud privat.

“Odată cu creşterea cerinţelor de performanţe şi capacitate pentru reţele, mediul 25GbE devine tot mai tentant pentru clienţi”, a spus Sameh Boujelbene, analist la Dell’Oro Group. “Ne aşteptăm ca ritmul de adopţie 25GbE să fie mai mare decât cel înregistrat pentru 10GbE.”

Automatizarea centrului de date cu noi capabilităţi

Dell EMC şi-a înzestrat sistemul de operare OS10 Open Networking Enterprise Edition cu noi servicii SmartFabric. Proiectate pentru cloud privat, infrastructuri hiper-convergente şi medii de stocare date, serviciile SmartFabric simplifică şi automatizează crearea de medii de lucru în centrele de date, instalarea şi managementul incluzând:

 • Capabilitate de serviciu autonom de creare mediu pentru construirea şi gestionarea mediilor
 • Automatizare a stării de funcţionare a reţelei pentru scalarea în sus şi înspre exterior a operaţiunilor mediului de lucru, furnizând extindere fără intervenţie manuală, auto-gestiune şi auto-reparare a mediilor
 • Un singur panou de management pentru gestionarea tuturor switch-urilor dintr-un mediu sub forma unui singur şasiu logic

Accelerarea adopţiei SD-WAN pentru organizații şi furnizori de servicii

Pentru a ajuta clienţii de tip furnizori de servicii să accelereze timpii de lansare produse, iar clienţii de tip întreprindere să simplifice instalările, Dell EMC a creat

trei noi Software-Defined Wide Area Network (SD-WAN) Ready Nodes. Acestea oferă capabilităţi esenţiale SD-WAN cu soluţii pre-validate şi pre-integrate prin combinarea infrastructurii Dell EMC cu software de top SD-WAN de la Silver Peak Systems, VeloCloud Networks şi Versa Networks. Asamblate şi testate conform standardelor Dell EMC, aceste Ready Nodes permit clienţilor să instaleze rapid soluţii şi servicii SD-WAN eficiente din punct de vedere al costurilor.

IDC afirmă că eforturile de transformare digitală, incluzând cloud, big data şi analytics, mobilitatea şi mediile sociale vor constitui cel mai semnificativ motor al creşterii SD-WAN în următorii cinci ani. Conform celor mai noi previziuni IDC, compania estimează că veniturile globale din infrastructuri şi servicii SD-WAN vor atinge o rată anuală compusă de creştere de 69,6% şi vor ajunge la 8,05 miliarde USD în 2021. (1)

“Soluţiile comerciale disponibile de tip SD-WAN sunt relativ noi, însă abilitatea lor de a adresa nevoi presante ale companiilor a condus la o adoptare rapidă a arhitecturii dinamice propuse de acestea”, a spus Rohit Mehra, vice president, Network Infrastructure la IDC. “WAN-urile tradiţionale nu au fost gândite pentru medii cloud şi sunt prost adaptate la cerinţele de securitate asociate cu aplicaţiile distribuite şi bazate pe cloud.”

Disponibilitate:

Switch-urile Dell EMC S4200-ON şi S5048-ON switches, precum şi sistemul de operare OS10.4 sunt aşteptate să devină disponibile din trimestrul patru al acestui an.

SD-WAN Ready Nodes cu Silver Peak Systems şi Versa Networks sunt disponibile de acum, iar cele VeloCloud Networks SD-WAN Ready Bundle sunt aşteptate în trimestrul patru al acestui an.


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback