10 motive pentru a vă ascunde IP-ul

Tendinte (de , October 11, 2017)

Fiecărui computer/dispozitiv mobil i se atribuie de către furnizorul de servicii internet o etichetă numerică numită Protocol Internet (IP). Când accesaţi orice site online, gazda web vă poate vedea locaţia şi urmări activitatea cât sunteţi pe site şi chiar după ce îl părăsiţi. Internetul nu mai este ca înainte, numeroase limitări şi pericole online îşi fac simţită prezenţa. Iată 10 motive pentru care ascunderea adresei IP ar putea să vă intereseze:
1. Vizitaţi site-uri web fără să lăsaţi nici o urmă a identităţii. Ascunderea adresei IP prin criptare vă permite să fiţi anonimi când navigaţi online.
2. Aveţi acces la streaming indiferent unde vă aflaţi. Ascundeţi-vă IP folosind un VPN şi conectaţi-vă la serverul dorit din ţară pentru a vă bucura de streaming ca şi cum nu aţi fi plecat de acasă.
3. Sunteţi protejat în faţa celor care doresc să vă acceseze informaţiile. Ascunderea adresei IP reale vă oferă un nivel suplimentar de protecţie online, întrucât nu divulgaţi locaţia reală.
4. Beneficiaţi de protecţie când utilizaţi un hotspot Wi-Fi. Hotspot-urile sunt nesecurizate şi deschise pentru oricine. Utilizarea unui serviciu VPN vă permite să vă ascundeţi IP-ul când folosiţi reţele nesecurizate.
5. Accesaţi website-uri care nu sunt disponibile în locaţia geografică a adresei IP. Ascunderea propriei adrese IP şi folosirea uneia generată de un serviciu VPN ar putea să vă permită să accesaţi conţinut care nu este disponibil în locaţia în care vă aflaţi.
6. Puteţi evita restricţiile de la şcoală sau serviciu. Dacă folosiţi o adresă IP furnizată de un serviciu VPN, puteţi evita restricţiile impuse de reţeaua de la şcoalăl/locul de muncă, având astfel acces la informaţia de care aveţi nevoie.
7. Puteți evita supravegherea și cenzura internetului. Ascunderea adresei IP vă permite să nu vă expuneţi în faţa unor companii şi organizaţii care ar putea dori să vă urmărească activitatea online.
8. Vă puteţi ascunde activitatea de ISP. Adesea, furnizorul de servicii de internet este obligat să urmărească și să rețină datele pe care le generați online. Puteţi să păstraţi aceste informaţii confidenţiale ascunzându-vă adresa IP.
9. Puteţi să păstraţi confidenţialitatea asupra căutărilor private. Puteţi să vă ascundeţi IP-ul şi activitatea de motoarele de căutare care urmăresc şi stochează date privind activitatea utilizatorilor. Nu uitaţi să ştergeţi cookie-urile după fiecare sesiune de căutare, chiar şi când folosiţi un serviciu VPN.
10. Beneficiaţi de acces la libertatea internetului. Internetul a fost imaginat ca o platformă pe care toată lumea să o utilizeze şi modifice după bunul plac. Creativitatea, educaţia, comunicarea şi schimbul de idei sunt inseparabile de libertatea pe care internetul o oferă. Ascunderea adresei IP ar putea garanta confidenţialitatea şi dreptul de exprimare online.
Există o serie de reglementări specifice în funcţie de ţară, care sunt în continuă schimbare. Dacă website-urile pe care doriţi să le accesaţi sunt blocate, informaţia pe care doriţi să păstraţi confidenţială riscă să fie expusă sau aveţi nevoie de un gateway securizat pentru a accesa informaţia,ascunderea IP-ului este cheia către libertatea internetului.
Cum vă puteţi ascunde IP-ul online? Apelând la un VPN. Vă protejează reţeaua de terţi, rămâneţi anonimi şi puteţi accesa orice conţinut doriţi de pe Internet. NordVPN creează o conexiune securizată între computerul personal şi internet, protejându-vă datele şi dispozitivele, confidenţialitatea şi libertatea online.


Tags: ,

Trackbacks

Leave a Trackback