Datanet Systems îmbunătățește eficiența operațională a centrelor de date

Tendinte (de , August 9, 2017)

Datanet Systems furnizează un model de arhitectură flexibil, dezvoltat pe baza soluțiilor Cisco de eficientizare și reducere a costurilor în centrele de date. Compania este principalul partener Cisco în România, fiind unul dintre primii integratori locali care au implementat astfel de soluții în Data Centere și care deține propriul laborator de testare. Cu ajutorul acestuia, modelele de arhitectură propuse și scenariile de utilizare pot fi dezvoltate și personalizate pe cerințele și nevoile specifice ale clienților.

Gestionare unitară a mediilor eterogene

Un prim element element al arhitecturii propuse de Datanet Systems este soluția Cisco Application Centric Infrastructure (ACI), care simplifică managementul infrastructurilor eterogene, crescând nivelul de compatibilitate al Data Centerului.

Prin plasarea aplicațiilor ca element central al arhitecturii centrului, soluția Cisco permite administratorilor să identifice, monitorizeze și configureze rapid elementele de rețea, pentru a obține niveluri optime de performanță. Soluția asigură trasabilitate centralizată asupra tuturor modificărilor aduse în rețea, analizează în timp real modurile de alocare și utilizare a resurselor și facilitează luarea măsurilor proactive.

Cu ajutorul specialiștilor Datanet, workflow-urile ACI pot fi personalizate astfel încât să automatizeze procesele de provizionare dinamică, configurarea echipamentelor de rețea și aplicarea politicilor la nivelul întregii infrastructuri. Se obțin astfel câștiguri directe pe plan operațional, în paralel cu creșterea disponibilității.

O singură aplicație de management

Cisco UCS Director, al doilea element constructiv al arhitecturii Datanet, crește eficiența proceselor de management în centrele de date prin unificarea sub o singură umbrelă a tuturor componentelor de infrastructură, mediilor virtuale, aplicațiilor de management, serviciilor de securitate etc.

Cu ajutorul soluției de orchestrare Cisco, toate aceste elemente pot fi administrate ca un cumul centralizat de resurse, care sunt alocate automat în funcție de nevoile apărute și/sau de proiectele dezvoltate. Prin unificarea interfețelor de management și monitorizare ale tuturor echipamentelor de rețea, UCS Director reduce efortul de management, crește nivelul de flexibilitate al infrastructurii și cel de agilitate al departamentelor IT.

UCS Director are capacitatea de a gestiona nu doar componenta hardware, ci și pe cea software, având abilitatea de a manageria atât sistemele de operare, cât și aplicațiile rulate în mediul fizic și virtual.

Arhitectură completă

Arhitectura propusă de Datanet Systems poate fi dezvoltată cu ajutorul serverelor Cisco Unified Computing Systems (UCS). Cisco UCS se remarcă prin nivelurile crescute de performanță, flexibilitatea asigurată de șasiul blade și prin livrarea de funcționalități specifice, pe care ceilalți vendori nu le suportă (virtualizarea interfețelor de rețea, managementul centralizat, capabilitățile avansate de monitorizare etc.). Cisco UCS este un sistem compact și fiabil, cu scalabilitate extinsă – se pot adaugă rapid șasiuri, menținând un singur punct de management –, care dispune de numeroase facilități de automatizare, ceea ce simplifică munca de configurare și operare.

Modelul de arhitectură Datanet este completat de produsele de stocare Dell EMC și Fujitsu, care oferă un raport calitate/preț optim, asigurând disponibilitate ridicată și simplitate în cofigurare și utilizare.

Avantaje implicite

Pe baza experienței acumulate, Datanet Systems ajută organizațiile să realizeze o tranziție lentă către noul model de arhitectură și să rentabilizeze astfel investițiile deja realizate.

Datanet este unul dintre puținii integratori de sistem din România cu competențe și expertiză reale în domeniul centrelor de date, probate în numeroase proiecte, printre clienții aflându-se instituții financiar-bancare, operatori telecom, furnizori de servicii, organizații din sectorul public, retaileri etc.

Pentru informații suplimentare, accesați www.datanets.ro


Tags: ,

Trackbacks

Leave a Trackback