Centrele de date investesc susținut în soluții de securitate avansate

Tendinte (de , August 10, 2017)

Centrele de date au fost considerate timp de decenii cele mai sigure structuri pentru păstrarea datelor critice ale organizațiilor. În ultimii ani însă, nivelul de încredere a început să se erodeze, ca urmare a creșterii numărului de atacuri informatice și breșe de securitate raportate. Pentru a corecta acest deficit de imagine și preîntâmpina riscurile inerente, centrele investesc susținut în soluții de protecție avansată.

Piața aplicațiilor de securitate dedicate Data Centerelor va crește în intervalul 2016-2021 cu peste 15% anual, dublându-și practic valoarea (13 miliarde USD față de 6,32 miliarde în 2016, conform MarketsandMarkets).

Este o evoluție vizibilă pe toate nișele acestei piețe compuse. De exemplu, sectorul soluțiilor Next-Generation Firewall (NGFW) va înregistra o creștere anuală de 12,3% până în 2022, când va atinge 4,27 miliarde USD. O evoluție favorizată de faptul că produsele NGFW integrează tot mai multe soluții: sisteme de Intrusion Prevention, soluții „light“ de tip Data Loss Prevention, tehnologii avansate de Sandboxing (din 2018, 85% din oferta de funcționalități de network sandboxing va fi împachetată cu firewall-urile de rețea) etc.

Și nișa soluțiilor SIEM (Security Information and Event Management) – sisteme avansate de securitate adaptate optim cerințelor de lucru în infrastructuri informatice complexe, cu eterogenitate crescută, cum sunt Data Centerele – este cotată cu un plus anual de 12% până în 2021, cand va atinge o valoarea de 6 miliarde.

O rată de creștere sensibil mai mare (de peste 21%) este preconizată pentru sectorul soluțiilor de protecție împotrivă atacurilor Distributed Denial of Service (DDoS). Care va evolua de la 824,54 milioane USD, cât a înregistrat în 2016, la 2,1 miliarde USD peste patru ani. Creșterea incidenței atacurilor DDoS din ultimii ani este vizibilă în evoluția similară a cererii de soluții dedicate, capabile să asigure protecția la nivelul aplicațiilor (Layer 7) și rețelei (Level 3/4 attacks).

Sunt date de piață care confirmă faptul că ritmul schimbărilor pe care le parcurg centrele de date este din ce în ce mai rapid și că strategiile de securitate informatică necesită adaptarea dinamică la cerințele și amenințările nou apărute.

Autor: Content Factory


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback