Cel mai verde datacenter al Europei

Focus (de , May 18, 2017)

Să fie cel mai eficient din punct de vedere al costurilor, cel mai sigur, flexil şi verde datacenter din Europa – aceasta este viziunea centrului de date Lefdal Mine Datacenter (LMD) din Norvegia. Deschis pe 10 mai, datacenter-ul a finalizat construirea Fazei 1, iar o capacitate de răcire de 45 MW este gata de utilizare. Soluţia tehnică este dezvoltată împreună cu partenerii tehnologici Rittal şi IBM.

Lefdal Mine Datacenter nu are precedent în termeni de eficienţă a costurilor, securitate şi flexibilitate, aceasta din urmă fiind unică în ceea ce priveşte spaţiul disponibil şi diferitele soluţii tehnice. Situată în munte şi având o înălţime de 16 metri, sala care găzduieşte datacenter-ul stabileşte un nou standard în industrie. Spaţiul larg, combinat cu un design modular, permite un timp rapid de lansare pe piaţă, în timp ce energia ieftină şi regenerabilă conduce la preţuri reduse şi previzibile pentru clienţi.

Partener strategic şi tehnologic, Rittal pune la dispoziţie infrastructura sa preconfigurată, modulară şi scalabilă pentru acest proiect fără precedent de datacenter. Cu ocazia deschiderii centrului, Dr. Karl-Ulrich Köhler, CEO al Rittal International, a spus: „Tranformarea digitală care are loc în prezent va conduce fără îndoială la o cerere mai mare de capacitate a datacenter-ului şi, în consecinţă, la o industrializare extrem de eficientă a infrastructurii şi serviciilor datacenter-ului; cu alte cuvinte, standardizare inteligentă. Credem cu tărie şi suntem experţi în industrializarea extrem de eficientă. Acesta este ADN-ul companiei noastre din 1961, anul în care Rittal a fost fondată”.

Localizat pe coasta de vest a Norvegiei şi având o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, datacenter-ul operează exclusiv cu energie regenerabilă. În plus, este răcit cu apă din fiordul din apropiere. Costurile pentru energie sunt în mod corespunzător reduse, iar sistemul atinge o eficienţă energetică (PUE – Power Usage Effectiveness) sub 1.15.

IBM va oferi serviciile sale pentru rezilienţă de la Lefdal Mine Datacenter.

Mai multe informaţii despre Lefdal Mine Datacenter sunt disponibile la www.lefdalmine.com.


Tags: , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback