4 motive pentru a plati gazduirea blogului tau | MegaHost.Ro

Advertoriale (de , April 7, 2017)

Daca vrei o gazduire web de calitate, chiar si daca esti simplu blogger, nu comerciant online, renunta la variantele gratuite si orienteaza-te catre un pachet de hosting platit.

Nu sunt deloc impovarator de scumpe, iar avantajele pe care o asemenea solutie ti le ofera sunt incontestabile pentru oricine, chiar daca este incepator in arta blogging-ului.

In functie de marimea pachetului de resurse pe care il alegi, in raport si cu ceea ce iti doresti de la blogul tau (sa ramai la stadiul de jurnal personal online sau sa il monetizezi), o sa poti alege ceea ce este mai potrivit pentru tine la un moment dat.

Cea mai cumparata optiune de catre bloggeri este aceea de shared hosting, deoarece pretul unui asemenea pachet la megahost.ro (cu resurse mai mari sau mai mici, dupa nevoi si buget) este foarte accesibil, iar elementele ce il compun indestulatoare.

Shared hosting este o solutie de gazduire web in care  blogul tau va fi pus pe un server, alaturi si de website-urile si blogurile altor clienti, fiecare dintre ei avand bucatica lui virtuala de resurse. Un soi de pizza din care fiecare are dreptul la o felie, mai mica sau mai mare, dupa tipul de pachet de hosting achizitionat.

Important este ca pachetul de resseler hosting sa aiba si Softaculous, asa incat sa poti utiliza platformele WordPress, Joomla, precum si altele pe care le cunoasteti cu totii. Din fericire, la MegaHost.ro ai gratuit aceasta aplicatie de tip auto-installer, indiferent de varianta de plan de resurse ales.

Motive pentru care merita ca sa alegi un host platit pentru blogul tau? O multime!

Iata doar 4 dintre ele:

1) Exista variante de gazduire gratuita a blogurilor care nu iti permit ca sa utilizezi un domeniu propriu pentru blogul tau, ceea ce inseamna ca va trebui ca sa ai o adresa mai lunga, mai greu de tinut minte de catre vizitatori, iar indexarea pe motoarele de cautare se va face din acest motiv, in mod clar, mult mai greu.

2) Chiar daca esti, de exemplu, pe platforma WordPress sau pe Blogger.com, unde poti ca sa folosesti si un domeniu propriu, vei observa curand ca nu poti face tot ce vrei acolo.

In schimb, daca ai un host platit, o sa iti fie mai usor ca sa personalizezi aspectul si modul de functionare al blogului, sa instalezi anumite aplicatii folositoare.

Daca ai in plan ca sa castigi bani din blogging, lucrurile se complica si mai mult, tocmai pentru ca nu poti ca sa iti instalezi plugin-urile necesare, esti limitat uneori si de la a posta unele reclame sau, mai rau decat atat, iti apar pe blog mesaje publicitare in mod automat, de la gazda de hosting gratuit unde ti-ai “parcat” blogul si tu chiar nu poti ca sa spui nimic, pentru ca esti simplu tolerat acolo, fara niciun drept.

Avand in vedere ca uneori lucrurile pentru care nu esti obligat ca sa platesti te costa foarte scump, tot asa, astfel de reclame nesolicitate enerveaza vizitatorii blogului tau, care pot decide brusc sa renunte pe viitor ca sa iti mai citeasca articolele postate, indiferent cat de virale ar fi acestea.

Iar mai putini vizitatori inseamna mai putine oferte de colaborare cu firmele ce te-ar putea recompensa banesc sau in regim barter pentru articolele postate, pentru review-urile la diverse produse.

3) O gazda web platita are avantajul ca iti va permite ca sa beneficiezi de plugin-uri pentru SEO.

O optimizare pentru motoarele de cautare realizata inteligent inseamna ca o sa fii mai sus in top, dupa diverse cuvinte si expresii-cheie cautate, ca vei atrage mai mult trafic pe blog si, avand mai multa vizibilitate, in final o sa te bucuri de mai multe propuneri de colaborare.

4) Planurile de gazduire platita pentru bloggeri incep de la sume modice – la MegaHost.ro chiar de la 0,99 eurocenti lunar, in conditiile in care la ei ai, printre alte resurse pretioase, chiar si la cel mai ieftin pachet, 1 GB spatiu, trafic necontorizat, 3 adrese de email si o baza de date.

Mai mult decat atat, poti prinde si o superoferta  Megahost.ro  (mai ales in weekend-uri) in care pretul pachetelor este redus cu 50%, iar asa iti poti gazdui un an intreg site-ul cu doar 5,94 euro, adica cu vreo 27 de lei, pretul unui pizze medii, ca tot aminteam de acest preparat gustos la inceputul articolului meu.

Spune si tu, nu-i asa ca merita sa stai linistit un an intreg, cand poti profita de un asemenea tarif modic?


Tags: , ,

Trackbacks

Leave a Trackback