Două proiecte româneşti eLearning prezentate în premieră la Londra

Tendinte (de , February 8, 2017)

În perioada 25-28 ianuarie 2017 are loc la Londra târgul BETT, una dintre cele mai mari expoziții educaționale din lume, iar SIVECO România participă pentru a unsprezecea oară consecutiv. Participarea de anul acesta, însă, este una cu totul specială: două proiecte “cu greutate” vor fi prezentate în premieră în capitala Marii Britanii.
SIVECO România va participa în perioada 25-28 ianuarie la BETT Londra 2017, cel mai important târg educaţional din lume, care atrage anual peste 35.000 de vizitatori din întreaga lume, interesaţi de tehnologiile inovatoare pentru educaţie.
În premieră în acest an, SIVECO România va organiza la Londra Conferinţa Internaţională eduVision 2020 (http://eduvision.today). Evenimentul, realizat anul acesta în parteneriat cu Ambasada României la Londra și Ministerul Educației Naționale din România, se va desfășura în cadrul târgului educațional BETT și va contribui totodată la lucrările Forumului Mondial pentru Educație (Education World Forum).
eduVision 2020 va reuni specialişti în strategii educaționale și creatori de tehnologie din România și din Marea Britanie cu scopul de a promova cele mai bune practici în eLearning. La eveniment participă Excelența Sa Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, Prof. Pavel Năstase, Ministrul Educației Naționale din România, domnul Dan Buckley, Președintele South East Cornwall Multi Academy Regional Trust din Marea Britanie, Prof. Radu Jugureanu, Senior Expert eLearning.
Lansată în 2011 de către Agora Group şi SIVECO România, inițiativa eduVision 2020 are menirea de a identifica cele mai noi tendinţe din domeniul educaţiei şi eLearning şi de a deveni o platformă pentru schimbul de experiențe și bune practice, prin promovarea celor mai semnificative studii de caz și prin crearea unui un cadru de dezbatere autentică.
“A sosit momentul ca eLearningul să livreze, în sfârșit, ceea ce a promis cu ani în urmă, să fie accesibil, ușor de utilizat și să permită o abordare integrată a educației în școli. Proiectul eduVision a fost inițiat din dorința de a oferi soluții concrete la provocările de astăzi ale educației, de a creşte accesul la un învăţământ de calitate prin modernizarea şi digitizarea curriculumului existent şi a instrumentelor de predare, învăţare, evaluare şi examinare.”, declară Prof. Radu Jugureanu.
• ********
Cea de-a doua veste bună priveşte platforma Wand.education™ (https://wand.education) care, la o lună de la lansarea oficială, va avea propriul stand de prezentare în cadrul expoziției BETT. Echipa Wand.education™, alături de elevi și profesori de la școala Saltash din Marea Britanie prezenți de asemenea la stand, vor face o demonstrație la faţa locului, a modului simplu și rapid în care pot fi create lecții digitale interactive. Cu ajutorul platformei Wand.education™ profesorii pot crea prezentări dinamice folosind activitățile de învățare predefinite disponibile în aplicație, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte încrucișate, diagrame și multe altele. Disponibilă în limbile engleză și română, aplicația a fost realizată pentru a îmbunătăți semnificativ o bună parte din activitățile școlare, cum ar fi predarea materiei sau evaluarea formativă a elevilor.
“Piața de tehnologie educațională din Marea Britanie este matură, iar nivelul competiției este ridicat. Suntem, însă, încrezători că produsul nostru poate îmbunătăți semnificativ procesul de predare și învățare chiar și la acest nivel. În Marea Britanie procentul de profesori care își creează propriile lecții digitale depășește 95%, iar Wand.education™ le oferă exact flexibilitatea de care au nevoie pentru a crea conținut personalizat, adaptat nevoilor propriilor elevi. Cu Wand.education™ ne-am propus să democratizăm conținutul digital interactiv de calitate și să permitem fiecărui profesor să creeze, în doar câteva minute, activități de învățare care în mod tradițional puteau fi realizate doar cu ajutorul unei echipe de dezvoltare software”, explică Marius PRODANA, manager de produs Wand.education™.

eLearningul a revoluționat sectorul educațional la nivel global, schimbând pentru totdeauna modul în care percepem procesul de învățare și dobândirea de abilități noi.
Prezența din acest an la Londra a celor două proiecte (eduVision 2020 și Wand.education™) confirm, o dată în plus, faptul că astăzi toți actorii implicați în procesul educațional (autorități, profesori, părinți, elevi) sunt activ implicaţi în căutarea celpr mai noi soluții de eLearning și tehnologii educaționale.


Tags: ,

Trackbacks

Leave a Trackback