SSD-ul pare ca este invechit. Iata pe ce vom stoca informatiile in viitorul apropiat

Advertoriale (de , December 20, 2016)

Lumea se schimba cu rapiditate in jurul nostru, insa lucrul cel mai important care ar trebui sa ne intereseze cu adevarat trebuie sa fie legat de insemnatatea acelor schimbari pentru fiecare individ in parte. Daca acum ceva vreme oamenii abia reuseau sa inteleaga cum functioneaza un bec, astazi, exista becuri inteligente care isi administreaza singure consumul de energie. In lumea calculatoarelor si a informaticii, schimbarile se petrec cu si o mai mare rapiditate. Daca pana mai cum cativa ani eram obisnuiti cu hard – disk-urile clasice pe care stocam diferite informatii, in prezent calculatoarele au unitati de stocare ultra rapide numite SSD-uri. Se pare ca tehnologia nu se opreste aici, iar in viitor va aparea o noua sursa de stocare denumita memristor, o componenta microscopica care poate functiona prin socuri electrice chiar si atunci cand nu este conectat la o sursa de energie.

Este de asteptat ca aceasta noua tehnologie de stocare sa fie mult mai rapida si mai ieftina decat memoria flash actuala. Avand la baza un concept teoretic implementat si discutat inca in anul 1971, aceasta noua memorie de stocare este acum construita in laboratoare ultramoderne, iar vechea tehnologie patentat atunci, este actualizata si standardizata la normele actuale. Tot in acele laboratoare de cercetare si dezvoltare, producatorii mondiali au proiecte de dezvoltare a unor noi tipuri de memorii RAM sau placi video. Memristor reprezinta doar un singur exemplu al progresiei tehnologice incredibile. Alte inovatii legate de tehnologii sunt legate de posibilitatea efectuarii unei calatorii intr-un timp mult mai scurt cu ajutorul trenurilor de mare viteza. Se anticipeaza ca viitoarele tehnologii sa schimbe radical modul de perceptie a birourilor actuale.

Se crede ca in viitorul apropiat in birouri nu vor mai exista coli de hartie si nici pixuri, toata treaba fiind stocata pe tablete sau alte unitati electronice. Toate aceste avansuri tehnologice ar trebuie sa schimbe complet modul in care percepem calculatoarele de astazi , obligandu-ne teoretic sa le privim drept prieteni ai nostri. Pentru cei pasionati de tehnologie va reamintim ca la inceputurile electronicii, am avut doar trei tipuri de circuite si anume rezistentele, inductoarele si condensatorii. In anul 1971, cercetatorul UC Berkeley Leon Chua a teoretizat posibilitatea conceperii unui al patrulea tip de componenta electrica, una care ar fi capabila sa masoare fluxul de curent. Respectiva piesa urma sa se numeasca memristor. In urma cu 37 de ani, producatorul american de componente Hewlett – Packard a reusit sa construiasca un astfel de dispozitiv.

Asa cum sugereaza si numele, memristor poate sa isi “aminteasca” cat de mult curent atrecut prin integrat si prin alternarea valorilor curentului contabilizat, memristor poate deveni practic o componenta cu proprietati unice a unui circuit. Deocamdata aceste tehnologii sunt la stadiul de prototipuri, insa pentru a beneficia de unitati de calcul moderne, insa avem un buget limitat exista posibilitatea achizitionarii unor calculatoare second hand  de la http://www.it-sh.ro . De mentionat este faptul ca pe aceasta platforma se pot gasi si piese PC sh de calitate dar si alte componente de calculator de care aveti nevoie si care va pot face viata mai usoara si placuta in fiecare zi.


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback