NETGEAR WAC120 Wireless Access Point

Review (de , December 20, 2016)

Trăim într-o perioadă în care tehnologia WiFi a devenit o comoditate şi un standard obligatoriu în orice mediu de lucru, fie el acasă sau la birou. Ce te faci însă atunci când reţeaua ta wireless nu este suficient de puternică?

Dacă la nivel de home use lucrurile pot fi rezolvate uşor folosind orice tip de router sau AP, pentru un mediu de business, unde numărul de utilizatori şi cel al dispozitivelor WiFi este mult mai mare, trebuie ales un echipament dedicat capabil să ofere o conexiune wireless puternică şi stabilă, fără întreruperi.

Spre deosebire de un router/modem wireless, un access point poate fi de cele mai multe ori o alegere mai avantajoasă, acesta oferind mai multe opţiuni de securitate, precum şi o modalitate mai uşoară de a identifica şi rezolva eventualele probleme de reţea.

O astfel de soluţie este NETGEAR WAC120, un echipament wireless dual band 802.11ac, ce poate fi folosit cu succes atât acasă cât şi în birourile de mici dimensiuni. Oferă o viteză de până la 1.2 Gbps (300 Mbps pentru banda 2.4 GHz şi 867 Mbps pentru cea de 5 GHz) şi are capacitatea de a funcţiona atât autonom cât şi în modul wireless bridge.

WAC120 este construit în jurul unei carcase de dimensiuni reduse, dotată cu un design modern ce se potriveşte perfect în orice mediu de lucru, atât în birourile unei companii cît şi acasă în sufragerie. Partea frontală are un design minimalist ce include logo-ul NETGEAR în centru, precum şi o serie de led-uri ce oferă informaţii cu privire la starea dispozitivului şi a conexiunii pe care o oferă. Spre exemplu, culoarea verde pentru led-ul LAN indică prezenţa unei conexiuni la 1000 Mbps, în timp ce culoarea amber indică o conexiune de doar 100 Mbps.

Pentru configurare, WAC120 foloseşte o interfaţă web simplă şi uşor de utilizat, prin intermediul căreia utilizatorii pot vizualiza un rezumat detaliat al setărilor curente, precum cele de IP, Subnet Mark, Default Gateway, etc.

Sub pagina de setări Wireless regăsim o varietate de opţiuni, precum cele de modificare a canalului wireless, activarea sau dezactivarea modulului WiFi, schimbarea SSID-ului şi alegerea frecvenţei pentru canal (în modul Auto, AP-ul selectează canalul ce asigură cele mai puţine interferenţe). Ţinând cont de posibilele cerinţe de office ale acestui AP, NETGEAR a integrat în WAC120 şi opţiunea Wireless On-Off, prin intermediul căreia utilizatorul are posibilitatea de a stabile un interval orar de funcţionare a reţelei wireless. Ca şi opţiuni de securitate, AP-ul oferă o serie de dotări simple dar eficiente, precum protocole de criptare WEP, WPA şi WPA2, dar şi posibilitatea de a schimba SSID-ul sau cheia de criptare.

Pentru un mediu office de mici dimensiuni, WAC120 reuşeşte cu brio să ofere o acoperire bună în tot biroul, precum şi o conexiune wireless rapidă şi stabilă. Mai mult, prin implementarea unui sistem WiFi dual band, WAC120 poate susţine conectarea simultană a unui număr mare de dispozitive, de la tablete, laptop-uri sau telefoane mobile şi până la camere de supravegere sau aplicaţii VoiP.

NETGEAR WAC120 este disponibil în Romania la un preț de 500 lei.

Mai multe informaţii despre WAC120: https://www.netgear.com/business/products/wireless/soho-wireless/wac120.aspx?cid=wmt_netgear_organic#tab-features


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback