Oracle anunță disponibilitatea generală pentru MySQL 5.7

Ştiri (de , October 21, 2015)

oracle-logoOracle anunță disponibilitatea generală pentru MySQL 5.7, noua versiune pentru a cea mai populară baze de date open source la nivel mondial. Această versiune asigură performanţă, scalabilitate și flexibitate ridicate, pe lângă capabilități îmbunătățite pentru NoSQL cu suport JSON și MySQL Router, ceea ce permite conectarea uşoară a aplicațiilor la multiple baze de date MySQL.
„MySQL 5.7 oferă o gamă largă de inovații ce le oferă dezvoltatorilor, administratorilor de baze de date și echipelor DevOps să construiască și să gestioneze noua generaţie de aplicații Web şi bazate pe Cloud, capabile să prelucreze volume din ce în ce mai mari de date”, a declarat Tomas Ulin, Vice Președinte MySQL Engineering, Oracle. „MySQL 5.7 se bazează pe Development Milestone Releases, care permite utilizatorilor să vizualizeze în avans, să testeze și să ofere feedback în timpul procesului de dezvoltare – drept rezultat, această lansare reprezintă un proces de colaborare ce a implicat mulți membri ai comunității MySQL.”
Ulin va oferi o imagine de ansamblu asupra noului MySQL 5.7 în timpul MySQL Central @ OpenWorld „State of the Dolphin” din San Francisco, luni, 26 octombrie, ora 16:00. În plus, un webcast va fi susţinut pe 11 noiembrie 2015, la ora 9:00 a.m., SUA, PT (Pacific Time).
„Testarea inițială a Development Milestone Releases realizată de Booking.com a arătat îmbunătățiri promițătoare, care ne vor permite să efectuăm configurări și modificări de schema online, cu mai puțin downtime”, declară Nicolai Plum, Senior Systems Architect la Booking.com. „Îmbunătățirile multi-source și de replicare paralelă realizate în MySQL 5.7 GA ne vor ajuta să facem cu uşurinţă o scalarea globală a afacerii noastre e-commerce şi abia aşteptăm să o implementăm.”
Îmbunătățirile-cheie ale MySQL 5.7, care oferă o mai mare performantă și scalabilitate, includ:
Viteză îmbunătățită: În testele de referintă în care s-a utilizat SysBench Read-only Point-Selects, la 1.024 de conexiuni, MySQL 5.7 a livrat 1.600.000 de cereri pe secundă (QPS) – de 3x mai rapid decât MySQL 5.6.
InnoDB Optimizat: Noile capabilități includ creșterea performanței și a concurenței tranzacționale, îmbunătățirea operațiunilor on-line, indicilor spațiali, partiționărilor native și multe altele.
Replică mai roburstă: Îmbunătățirile la caracteristicile de replicare ale MySQL includ: replicarea multi-source Global Transaction Identifiers (GTID) la un nivel superior și îmbunătățiri la multi-threaded slaves, pentru o scalabilitate şi disponibilitate mai bune.
Optimizer îmbunătățit: Un nou model MySQL de optimizare de cost dinamic oferă o mai bună performantă de interogare și un control mai mare al utilizatorului.
Îmbunătățirile privind gestionabilitatea primară în MySQL 5.7 includ:
Noile funcții Native JSON Data Type și JSON: Permite stocarea eficientă și flexibilă, căutarea și manipularea datelor schema-less. Îmbunătățirile includ un nou format binar intern, suport pentru integrarea ușoară în SQL și management de index pe documentele JSON, folosind coloane generate.
Schema de performanță: Permite instrumentație pentru memorie, tranzacții, rutine de stocare, pregătire de declarații, replicare și blocări.
Schema MySQL SYS: Oferă obiecte de ajutor pentru a răspunde la întrebări despre performanţa comună, de sănătate, de utilizare și de monitorizare.
Securitate îmbunătățită: Oferă exemplu mai uşor şi mai simplu de inițializare, configurare și management.
Geographic Information System extins (GIS), sprijin pentru aplicațiile mobile: Oferă suport pentru indicele spațial în InnoDB, GeoJSON și GeoHash.
De asemenea, acum este general disponibil noul MySQL Router, care simplifică dezvoltarea de aplicații prin rutarea inteligentă a interogărilor la bazele de date MySQL pentru creșterea performanței si a uptime-ului. Routerul MySQL oferă şi suport cross-language pentru MySQL Fabric, simplificând gestionarea grupurilor de baze de date MySQL și livrând disponibilitate ridicată şi scalabilitate prin sharing-ul automat de date.
Pentru testare și feedback, MySQL Group Replication este disponibil pe http://labs.mysql.com. Group Replication asigură oriunde clustere de replicare active/active la MySQL, cu suport pentru detectarea automată a conflictelor și rezolvarea lor.
MySQL 5.7 poate fi descărcat de pe http://dev.mysql.com/downloads/, începând cu data de 26 octombrie 2015. Se aplică termeni, condiţii şi restricţii.
Informații adiționale
MySQL Central @ OpenWorld Sessions
Webcast: Ce e nou la MySQL 5.7, 11 noiembrie 2015, ora 9.00 a.m. PT
Webcast: Caracteristici noi de replicare în MySQL 5.7, 24 noiembrie 2015, ora 9.00 a.m. PT
MySQL Labs
Alătură-te MySQL pe Facebook și urmărește @MySQL pe Twitter.


Tags: , ,

Trackbacks

Leave a Trackback