Lenovo la CES 2015

Evenimente, Featured (de , January 17, 2015)

Dilip Bhatia 2Lenovo a lansat la CES 2015 o linie extinsă de PC-uri, tablete, telefoane mobile și soluții interesante.

Despre o parte dintre acestea am avut ocazia să discut cu Dilip Bhatia, VicePresident, PC Group, Design, Marketing, User Experience, Lenovo.

Cu toate că rezultatele oficiale pentru ultimul trimestru din 2014 nu erau încă disponibile, este destul de sigur că în 2014 Lenovo a ocupat locul 1 global pe piața de PC-uri și dispozitive portabile, cu o cotă de piață de cca. 20%. Ascensiunea Lenovo și poziționarea în top se datorează produselor și accentului pe inovație; strategiei “protect & attack”, de protejare a poziției deținute pe piață și de atacare a unor noi segmente de piață (Lenovo este în prezent numărul 3 global pe piața de smartphone-uri și de servere și va ataca prima poziție a topului în perioada următoare); eficienței operaționale și dimensiunilor de scară; și nu în ultimul rând diversității globale (Dilip este din India, are biroul în SUA, șeful la Milano în Italia și coordonează echipe de cercetare și dezvoltare din Beijing/China și Yokohama/Japonia).

Achiziția diviziei de servere x86 de la IBM va fi integrată foarte repede, încă din acest trimestru, iar a diviziei de mobile de la Motorola în 4-6 trimestre (în standul Lenovo am putut vedea însă și Moto X și Google Nexus 6).

Dilip consideră că prezența în cloud computing și appstore-ul Lenovo sunt esențiale pentru succesul în continuare al companiei. În zona wearables se lucrează și cercetează de mai mulți ani, nu este un domeniu nou pentru Lenovo. De altfel la CES Lenovo a prezentat și primul model de brățară VIBE VB10.

O altă noutate la CES a fost prezentarea primelor echipamente echipate cu tehnologia 3D RealSense de la Intel, care este încă la început și care este livrată deocamdată cu aplicații “3rd party” realizate de ecosistemul de parteneri Intel. Este vorba despre AiO-ul B50 și despre noul ThinkPad Yoga de 15”. Despre alte noutăți prezentate de Lenovo la CES 2015 ați putut deja citi pe site-ul nostru, sau veți avea ocazia să citiți în zilele care urmează.


Tags: , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback