CES 2015: Samsung – IoT trebuie să fie open source

Evenimente, Featured (de , January 7, 2015)

CEO BKYOON_Samsung (3)Prima prezentare importantă (keynote speech) are loc în seara de dinaintea deschiderii oficiale a CES. Pe vremuri, când Microsoft avea o prezență directă și importantă la CES, devenise un obicei ca această prezentare să fie susținută de Bill Gates și ulterior de Steve Ballmer. Anul acesta prezentarea premergătoare deschiderii oficiale a CES a fost susținută de Boo-Keun Yoon, President & CEO Samsung Electronics.

Prezentarea lui BK Yoon s-a concentrat pe Internet of Things (IoT), care “nu mai este ceva ce se va întâmpla într-un viitor îndepărtat, ci ceva ce se întâmplă deja”.

Internet of Things nu este despre lucruri, ci despre oameni. Fiecare dintre noi se află în mijlocul universului său tehnologic, iar IoT se va adapta în permanență la nevoile în continuă schimbare ale oamenilor.”

În IoT sunt importanți senzorii, puterea de procesare și conectivitatea. În IoT ne vom transforma din consumatori în „prosumatori”. Dar ce este mai important, IoT trebuie să fie colaborativ, să ofere acces deschis, să protejeze viața privată și să fie sigur (securizat).

Pentru ca toate acestea să se poată întâmpla, IoT trebuie să fie open source, să fie un ecosistem deschis, a mai subliniat BK Yoon. Și atunci când acestea sunt spuse de cel care conduce o companie care în 2014 a livrat 665 milioane de produse și care livrează 20 de noi dispozitive în fiecare secundă, nu ne rămâne decât să îi dăm crezare.

BK Yoon a mai afirmat că până în 2017 90% din produsele livrate de Samsung vor fi IoT, iar până în 2020 toate produsele livrate de Samsung vor fi IoT. Samsung s-a mai angajat și să investească 100 de milioane USD în comunitatea de dezvoltatori și a făcut o invitație către industrie pentru colaborare.

Pentru a sublinia parteneriatele deja existente, alături de BK Yoon au mai urcat pe scenă și reprezentanți de la SmartThings și BMW. Printre altele este interesant modul în care Samsung Galaxy Gear S se conectează cu un BMW i8.

Întreaga prezentare poate fi urmărită în înregistrarea video de mai jos.


Tags: , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback