Peste 160 de companii participante la iTech Forum, primul eveniment dedicat verticalelor de afaceri din vestul țării

Advertoriale (de , December 3, 2012)

Organizat la Timișoara, primul eveniment de business dedicat nevoilor specifice ale celor mai importante verticale de afaceri din țară, iTech Forum 2012, a depășit așteptările organizatorilor și ale vendorilor prezenți. Compania timișoreană LASTING System a reunit în cadrul acestui eveniment 50 de reselleri, parteneri naționali, și peste 120 de companii clienți finali. Vineri, 19 octombrie și sâmbătă, 20 octombrie, a avut loc în vestul țării, primul eveniment IT dedicat nevoilor unice ale fiecărei industrii.

iTech Forum a fost punctul de întâlnire al nevoilor reale ale industriilor, cu soluţiile oferite de lideri mondiali ai pieţei de IT”, spune dl. Răzvan Bocaeti, Director general LASTING System. „Discutând cu partenerii noştri am constatat o nevoie reală în piaţă, de a ne asculta activ clienţii în vederea identificării soluţiilor care să răspundă specificului afacerii lor. Ne-am dat astfel seama, că era nevoie de o promovare activă a soluţiilor IT către piaţă, care să aducă plus valoare clientului final. De aceea, un eveniment care să se adreseze diferenţiat fiecărei categorii de clienţi şi să permită o comunicare bidirecţională se cerea cu necesitate. De aici, şi din dorinţa de a răspunde nevoilor specifice ale fiecărei verticale de business, a apărut iTech Forum 2012!”

Dell, Fujitsu Techonology Solutions, NetApp, Intel, Polycom, HP, SAP, Barracuda Networks, D-Link, Enterasys, IBM, Microsoft sunt liderii din piața IT care au prezentat tehonologii și soluții la iTech Forum 2012, în cadrul unor workshop-uri dedicate verticalelor de afaceri: Automotive&Engineering, Manufacturing, Universități, Administrație publică, IT&servicii. De remarcat a fost și prezența unuia dintre liderii mondiali ai pieței de PC-uri – Lenovo (aflat pe locul doi în clasamentul global), recent intrat în portofoliul LASTING System.

Unul dintre punctele cheie ale evenimentului a fost anunțarea noului statut al companiei LASTING System în raport cu Polycom Inc. Astfel, compania timișoreană este, începând cu luna octombrie, MASTER Distributor pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de către domnul Keith Carter, Vice Președinte Channels Sales EMEA. Acest titlu constituie „cel mai înalt grad de parteneriat Polycom în regiune” spune dl. Carter, și reprezintă „dovada încrederii câștigate de echipa LASTING în cei peste 5 ani de colaborare cu Polycom” afirmă domnul Octavian Vlad, Business Development Manager Polycom LASTING System. Practic, odată cu această nouă poziție, LASTING System rămâne singurul distribuitor Polycom din zonă, reprezentând astfel compania americană în regiune. „Odată cu beneficiile statutului de Master Distributor pentru România, Republica Moldova și Bulgaria, vin şi responsabilitățile, care nu sunt puține dar pe care le vom onora cu succes. De fapt, ne asumăm partea de dezvoltare a canalului de parteneri pentru Polycom Inc și pe cea de creștere a oportunităților prin rețeaua de parteneri existenți” adaugă domnul Vlad.

Un alt moment relevant a fost anunţarea noului statut LASTING, de această dată în raport cu liderul global al soluțiilor software pentru afaceri, SAP. După dobândirea nivelului de Partner Center of Expertise pentru servicii de suport SAP, cu o cifră de afaceri de 19 mil. de euro, grupul LASTING a devenit partener Gold SAP România. Acest statut a venit după o dublare a numărului de implementări în anul 2011 față de 2010 și după o creștere a cifrei de afaceri pe dimensiunea sisteme informatice integrate, cu 62% în anul 2011 față de perioada menționată anterior. Importantă printre implementările recente ale echipei LASTING este implementarea SAP la ELBA S.A., unul dintre cele mai complexe proiecte de acest tip din vestul țării.

Tot în categoria aplicaţiilor pentru afaceri au fost prezentate soluții software la comandă dezvoltate de către echipa LASTING Software. Clienții au putut astfel înțelege avantajele unor astfel de soluții prin intermediul prezentării unor studii de echipe LASTING.

Evenimentul a fost încheiat cu o masă rotundă pe tema: „Tehnologia informației: de la educație la industrie”, unde invitat special a fost deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Parlamentul României.

Evenimentul a reunit specialişti de top în tehnologia informaţiei şi persoane de decizie ce activează în cele mai semnificative verticale industriale din ţară.


Tags: , , , , , ,

Trackbacks

Leave a Trackback